11 lucruri incredibile care arată cât de bogat este Bill Gates

4 zile in urmă 15

Al patrulea cel mai bogat om din lume și soția lui au decis să se separe, după un mariaj de 27 de ani, anunță CNN, care citează conturile de Twitter ale celor doi.

Cu toate acestea, averile lor sunt împărțite, astfel că Bill Gates și Melinda Gates vor rămâne, probabil, și după divorț două dintre cele mai bogate persoane din lume, relatează Business Insider.

Publicația a scos în evidență 11 aspecte care să demonstreze cât de bogat este Bill Gates, a cărui avere este de 146 miliarde de dolari.

1. Bill Gates a devenit mai bogat cu 41 de miliarde de dolari doar în ultimul an.

În data de 4 mai 2020, averea lui Gates era estimată la 105 miliarde de dolari.

Este cu aproape 70 de miliarde de dolari mai bogat decât în urmă cu cinci ani în 2016.

2. Gates câștigă aproximativ 4.630 de dolari pe secundă, conform calculelor efectuate de Business Insider pe baza încasărilor acumulate în ultimul an.

Asta înseamnă că nu ar merita să piardă timpul, să se oprească și să se aplece pentru o bancnotă de 100 de dolari care i-a căzut pe jos.

3. Dacă Gates ar cheltui 1 milion de dolari pe zi, i-ar lua mai mult de 400 de ani pentru a-și cheltui averea, potrivit calculelor Business Insider.

Cu toate că Bill Gates se răsfață cu câteva proprietăți de lux – cum ar fi un avion privat și o casă impunătoare la Washington, în valoare de 125 de milioane de dolari – miliardarul este cunoscut ca un tip relativ atent cu cheltuielile sale.

4. Gates este cu 66% mai bogat decât monarhia britanică.

Familia regală britanică avea o avere estimată la 88 de miliarde de dolari în 2017, potrivit Forbes.

5. Deși Gates a făcut avere cofondând Microsoft cu Paul Allen, el deținea doar 1,3% din companie în 2019 – și are încă o avere de 146 miliarde de dolari.

Nu este clar ce procent din companie deține Gates acum, după ce a renunțat la funcția de director Microsoft în martie 2020.

6. Gates rămâne cea de-a patra cea mai bogată persoană din lume, chiar și după ce a oferit cel puțin 41 de miliarde de dolari caritabile de-a lungul anilor.

11 lucruri incredibile care arată cât de bogat este Bill GatesBilles Gates și Melinda Gates rămân co-președinți și administratori ai Fundației Bill & Melinda Gates

Gates și soția sa au înființat în anul 2000 Fundația Bill & Melinda Gates, care este acum cea mai mare fundație caritabilă privată din lume și se concentrează asupra sănătății și sărăciei globale. Gates a donat 35,8 miliarde de dolari în acțiuni Microsoft către Fundația Bill & Melinda Gates, potrivit Forbes.

Bill și Melinda vor rămâne co-președinți și administratori ai organizației caritabile după divorț, a declarat pentru Business Insider un purtător de cuvânt al Fundației Bill & Melinda Gates.

În 2010, Gates și Warren Buffett – acum cea de-a șaptea cea mai bogată persoană din lume – au fondat The Giving Pledge, o organizație caritabilă care încurajează cei mai bogați oameni din lume să doneze majoritatea averii lor în scopuri caritabile în timpul vieții sau după moartea lor.

De asemenea, el a investit 50 de milioane de dolari în cercetarea bolii Alzheimer și încă 30 de milioane de dolari într-un fond cu scopul de a diagnostica mai devreme sindromul Alzheimer.

7. Gates este atât de bogat încât o cheltuială de 1 dolar făcută de un american obișnuit este echivalentă cu o cheltuială de aproximativ 1,2 milioane de dolari făcută de Bill Gates.

Venitul mediu al unei familii medii din SUA este de 121.700 dolari, potrivit Sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii. Împărțirea a 146 miliarde dolari, averea lui Bill Gattes, cu 121.700 dolari ajunge la aproximativ 1,2 milioane dolari.

8. Averea netă a lui Gates este mai mare decât PIB-ul Luxemburgului, Estoniei și Boliviei, la un loc.

Produsul Intern Brut (PIB) al Luxemburgului este de aproximativ 71 de miliarde de dolari, al Estoniei este 31,4 miliarde de dolari, iar cel din Bolivia este de 40,8 miliarde de dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale.

9. Gates este mai bogat decât cea mai bogată persoană din Asia și cea mai bogată persoană din China, la un loc.

Omul de afaceri indian Mukesh Ambani este cea mai bogată persoană din Asia, cu o avere de 74,7 miliarde de dolari. Iar miliardarul Zhong Shanshan, cu o avere de 66,3 miliarde de dolari, este cea mai bogată persoană din China, potrivit Bloomberg.

10. Gates ar putea acorda fiecărei persoane de pe planetă câte 15 dolari și ar mai rămâne cu 28 de miliarde de dolari.

În luna mai 2021, populația lumii era de 7.874.758.042.

11. Potrivit Administrației pentru Securitate Socială, bărbatul american obișnuit, cu o diplomă de licență, va câștiga aproximativ 2,2 milioane de dolari în timpul vieții sale. Gates face asta în puțin peste 28 de minute.

Potrivit SSA, femeia americană obișnuită cu o diplomă de licență va câștiga 1,3 milioane de dolari în timpul vieții.

Pe baza câștigurilor sale de 41 de miliarde de dolari doar în ultimul an, Gates câștigă aproximativ 78.006 dolari pe minut, potrivit calculelor Business Insider.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă