11 județe se mai află în scenariul roșu. Care sunt acestea și unde este cea mai ridicată rată de incidență

4 zile in urmă 25

Harghita a trecut în scenariul verde, în care mai erau 17 județe, după ce rata de infectare a scăzut sub două cazuri la mia de locuitori, în timp ce numărul judeţelor colorate în roșu este de 11, potrivit datelor transmise marți, 23 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Judeţele Alba, Arad, Brașov, Bihor, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Mureș, Sibiu, Timiș și municipiul București au rămas în scenariul roșu, în timp ce numărul total al județelor care se colorează în verde a ajuns la 18.

De asemenea, numărul judeţelor colorate în galben, cu o rată de infectare de sub 3 cazuri la mia de locuitori, a coborât la 13, după ce judeţul Harghita (1,9) a coborât sub acest prag.

11 județe se mai află în scenariul roșu. Care sunt acestea și unde este cea mai ridicată rată de incidență

Cea mai mare rată de infectare este în județul Arad (4,47), în scădere faţă de ziua precedentă (4,8). Pe locul următor este judeţul Bihor, cu 4,14 de cazuri la mie, iar judeţul Cluj raportează o rată a infectării de 4,12 la mie.

Cele mai multe cazuri sunt în Bucureşti

Autoritățile au anunțat marți, 23 noiembrie, 2.736 de cazuri noi, dintre care 328 raportate în Capitală, fiind și cele mai multe.

După Bucureşti, cele mai multe cazuri de COVID din ultimele 24 de ore au fost înregistrate în județele Hunedoara (179) şi Cluj (163).

La polul opus, cele mai puţine cazuri de COVID sunt în Mehedinți (16), Gorj (17) și Tulcea (17).

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă