100 de unități de învățământ din București au cerut să intre în online. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

2 săptămâni in urmă 15

MARŢI, 12 OCTOMBRIE 2021, 18:51

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina Chirtoc

"Până la această oră, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică. Este vorba despre 91 de cereri în baza articolului 3 alineat 2 şi nouă cereri de suspendare activităţii în baza articolului 6 alineat 9. Articolul 6 alineat 9 presupune şi avizul DSP şi hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Articolul 3 alineat 2 presupune decizia inspectoratului la solicitarea şcolii”, a anunțat ministrul marți seară, la un post TV.

Cîmpeanu a mai precizat că și în Olt Inspectoratul Școlar se confruntă cu un număr mare de cereri de trecere în online a cursurilor. În acest județ au fost depuse 50 de astfel de solicitări. 

La polul opus, în județe precum Tulcea, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Sibiu, Satu Mare sau Brăila nu a existat nicio cerere din partea școlilor de a trece cursurile în online. 

La Cluj și Timișoara, unde rata de infectare a depășit 10 cazuri la mia de locuitori, au existat doar câte patru solicitări, a mai spus ministrul. 

În București, rata de infectare a crescut, marți, la 14,71 cazuri la mia de locuitori.

Marți seară are loc o nouă ședință a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență în care se analizează situația unităților de învățământ din Capitală. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă