100 de cazuri de gripă clinică raportate într-o săptămână în România

1 săptămână in urmă 18

Joi, 06 Ianuarie 2022, ora 17:08

85 citiri

100 de cazuri de gripă clinică raportate într-o săptămână în România

Institutul Naţional de Sănătate Publică a transmis joi, 6 ianuarie, că în săptămâna 27 decembrie - 2 ianuarie, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 37.877, de 1,3 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (27.633) şi cu 1,2% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (38.332).

Au fost raportate la nivel naţional 100 de cazuri de gripă clinică, comparativ cu 17 cazuri înregistrate în săptămâna similară din 2020.

În aceeaşi perioadă, au fost confirmate cu laboratorul două cazuri de gripă, cu virus gripal tip AH3 - unul în judeţul Ilfov şi unul în Bucureşti.

De asemenea, au fost înregistrate două cazuri de Infecţie Respiratorie Acută Severă (SARI).

De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul şase cazuri de gripă: unul cu virus gripal tip B în Bucureşti şi cinci cu virus gripal tip AH3 - trei în judeţul Vrancea şi câte unul în judeţul Ilfov şi în Bucureşti.

Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal, precizează INSP.

Până la data de 2 ianuarie au fost vaccinate antigripal cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii 1.173.293 de persoane din grupele la risc.

Citeste si:

 ”Vom avea imunizarea de grup după Omicron. SARS-CoV-2 va deveni ca o simplă viroză sau ca gripa”

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara, dr.Cristian Oancea, a declarat miercuri, 5 ianuarie, că se așteaptă ca, după valul Omicron, SARS-CoV-2 să devină ca o...

Cazuri de ”flurona” în țara care se confruntă cu al șaselea val al pandemiei. Cât de periculoasă este infectarea simultană cu virusul gripal și Sars-Cov-2

Autoritățile sanitare din Spania au anunțat luni, 3 ianuarie, primele cazuri de ”flurona”, respectiv infectarea simultană cu virusul gripal şi Sars-Cov-2. Acestea au fost confirmate în...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă