10 tendințe în web design care ar urma să predomine în anul 2022

5 zile in urmă 17

1. Timpul de încărcare a site-ului web

Accelerarea timpului de încărcare a site-ului web este foarte importantă. Dacă un utilizator se confruntă cu un site cu încărcare lentă, este posibil să-și piardă răbdarea și să încerce să navigheze pe un site web similar acestuia. Îmbunătățirea vitezei de încărcare este crucială pentru site-urile care vor să se claseze bine, mai ales că acest factor este integrat de Google în algoritmii săi.

Pinterest este o platformă foarte puternică, care evoluează din ce în ce mai mult, an de an. Pinterest a redus timpul de așteptare perceput cu 40%, a crescut numărul de utilizatori, traficul și înscrierile în motoarele de căutare cu 15%.

2. Realitatea virtuală (VR) poate influența deciziile de cumpărare ale utilizatorilor

Proiectele VR pe site-uri web sunt în tendințele anului 2022 și reprezintă cele mai actuale subiecte în rândul specialiștilor de marketing.

De exemplu, producătorul suedez de mobilier pentru casă – IKEA – a lansat un astfel de proiect VR intern, prin care clienții pot vedea o bucătărie virtuală direct din confortul casei lor, analizând personal caracteristicile și detaliile mobilierului de marcă.

3. Încărcare inteligentă de conținut pe site-uri web

Este foarte important ca utilizatorii să aibă o experiență cât mai plăcută pe site, de aceea contează conținutul, nivelul de securitate, viteza site-ului și optimizarea SEO.

În prezent, există metode prin care site-urile web inteligente (precum Lazy Load) pot descărca doar conținutul de care utilizatorii au nevoie, fără a pierde din resurse valoroase de server și fără a risipi timp pentru a încărca conținut în afara ecranului. Implementarea unor abordări tehnologice speciale poate ajuta în depășirea concurenței, îmbunătățirea experienței utilizatorilor pe site, a ratei de conversie și a clasamentului.

4. Eliminarea imaginii tipice de fundal din Hero Section

Hero Section-urile vor reprezenta o altă tendință populară a anului 2022. Acestea sunt menite să atragă imediat atenția vizitatorilor. Imaginea de fundal poate fi înlocuită cu un titlu proeminent, cu font mare, original și îndrăzneț, care va capta interesul cititorilor.

5. Interfață activată prin voce

Această tendință actuală va fi adoptată de foarte multe site-uri web, care vor dori o nouă opțiune pentru căutarea tradițională de text. Prin interfața activată prin voce, utilizatorul va putea adresa o cerere și astfel va accesa informațiile de pe site.

Imagine

6. Minimalismul în web design

În web design se folosește deja minimalismul asociat cu mult spațiu alb. În anul 2022, utilizatorii vor experimenta minimalismul colorat, care este mai puțin plictisitor. Asta înseamnă că fiecare pagină a site-ului web va avea o culoare atrăgătoare cu elemente minime de design și text curat.

7. Conținut personalizat în conformitate cu istoricul de navigare

O nouă tendință este afișarea de conținut dinamic, bazat pe comportamentul trecut al utilizatorilor și nu de conținut generic, care a fost creat pentru a servi tuturor. Conținutul va fi personalizat pentru utilizatorii care se întorc pe site a doua oară. În acest fel se poate crește rata de conversie. 

8. Chatbots

Boții pentru suport vor ajuta site-urile să ofere utilizatorilor o experiență mai plăcută și mai eficientă, deoarece inteligența artificială câștigă teren și se dezvoltă de la o zi la alta. Pe lângă faptul că poate reduce costurile cu personalul, un chatbot poate reprezenta, în anumite cazuri, o soluție mai bună decât un om, deoarece poate procesa o cantitate uriașă de date într-un timp foarte scurt.

9. Micro-animații pe site-uri web

De-a lungul anilor, designerii de web au dorit să atragă atenția utilizatorilor prin animații captivante pe site-uri web. Acestea, prin complexitatea lor, au oferit o notă de unicitate pentru conținut.

În anul 2022, se vor folosi micro-animații atractive prin care utilizatorii vor putea interacționa mai eficient cu site-ul web. De exemplu, ei vor avea posibilitatea să vadă într-un magazin online de îmbrăcăminte cum se potrivesc hainele de care sunt interesați pe micro-animații, care dau impresia de acțiune și se deplasează precum oamenii reali.

Prin aceste mici efecte vizuale animate, site-urile au scopul de a încuraja interacțiunea vizitatorilor. În unele cazuri, aceste animații pot avea și un impact asupra performanței, ele sunt originale și frumoase de privit.

10. Forme organice

Acest concept modern cu forme organice se referă la folosirea unei modalități prin care se pot separa secțiunile unui site web, prin forme fluide, fără linii și unghiuri dure. Formele organice mai fluide se folosesc și în fundal la site-uri web.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă