10 nave cu animale vii din România sunt blocate în Canalul Suez. Animals International avertizează că poate fi „cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii”

1 lună in urmă 5

Cel puţin 130.000 de animale vii din România sunt blocate în Canalul Suez, a anunțat directorul Animals International, Gabriel Păun, într-un comunicat. Acesta susține că situația este critică, iar o soluție poate fi revenirea vapoarelor în țară și sacrificarea animalelor.

Organizaţia Animals International a anunțat sâmbătă, 27 martie, că 10 vapoare, încărcate cu cel puțin 130.000 de animale vii, mai precis oi, sunt blocate în canalul Suez în drumul lor către țări terțe din Orientul Mijlociu.

Blocajul a survenit marți, 23 martie, când una dintre cele mai mari nave cargo din lume a eșuat și a blocat canalul pe întreaga sa lățime.

În ciuda eforturilor permanente ale autorităților egiptene, nava nu a putut fi mișcată, iar situația ar putea să dureze săptămâni.

Peste 200 de alte nave sunt acum incapabile să traverseze canalul, una dintre cele mai aglomerate rute maritime.

Potrivit The Guardian, dintre cele peste 200 de nave, 20 transportă animale vii. ONG-ul Animals International atrage atenția că zece dintre acestea au plecat din România.

Directorul organizaţiei, Gabriel Păun, afirmă că situaţia riscă să devină „cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii”.

„Situaţia în Suez este critică şi riscă să devină cea mai mare tragedie maritimă din istoria omenirii care implică animale vii. Dacă animalele rămân fără apă şi hrană atunci vor începe să se împingă unele în altele şi vor muri toate. A fost cazul celor 14.800 de oiţe din România de pe vaporul Trust 1 în drum spre Iordania acum câţiva ani. Toate au murit când nava a rămas fără apă de băut”, a declarat Gabriel Păun, directorul UE al Animals International.

O soluție, susține acesta, este ca navele să fie chemate înapoi în țară, iar animalele sacrificate în România.

În plus, ONG-ul solicită ANSVSA „să suspende exportul de animale vii către țări terțe și să cheme înapoi toate vapoarele care sunt deja în apropierea canalului Suez”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă