10 nave cu animale din România, printre cargoboturile blocate în Canalul Suez

1 lună in urmă 5

Zece nave cu animale din România sunt blocate în Canalul Suez, a anunțat directorul Animal International, Gabriel Păun, ridicând îngrijorări cu privire la bunăstarea animalelor dacă blocajul se prelungește. În total cel puțin 20 de nave care transportă animale sunt blocate din cauza eșuării masivului cargobot Ever Given, relatează The Guardian.

”Pentru a evita cea mai mare tragedie din istoria omenirii, cea mai bună varianta ar fi să chemăm vapoarele înapoi, ar face cam 4 zile la viteză maximă si avem suficientă capacitate de abatorizare în România și se poate trimite carnea cu avionul”, a delcarat Gabriel Păun, directorul Animal International la Digi24.

”Numărul navelor cu animale afectate de blocarea Canalulului Suez crește! Am îndemnat toate statele membre să oprească imediat trimiterea de animale în țări care se bazează pe această parte a rutei și să cheme toate navele afectate înapoi”, pentru că ”fiecare zi contează pentru animalele de la bord”, arată și mesajul pe pagina de Facebook a Animal International.

Se estimează că aproximativ 200 de nave sunt incapabile să treacă din cauza eșuării nave Ever Givern.

ONG-ul Animal International, citat de The Guardian, spunea vineri că cel puțin 20 de nave care transportă animale sunt blocate.

„Cea mai mare teamă a mea este că animalele rămân fără hrană și apă și rămân blocate pe nave deoarece nu pot fi descărcate în altă parte din motive de acte”, a spus Gerit Weidinger, coordonator UE a Animal International.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă